27 Ağustos 2011 Cumartesi

Largo Winch



Largo Winch 
(Ölümcül İntikam)

Yine vasat bir aksiyon filmi burnumun dibinde oynadı bitti.İzlerken pek sıkılmadım ama hiçte etkilenmedim sıradan bir film,güzel tv filmi olur aksiyon tarzında.Teknik olarakta çok birşey vermiyor.Oynuculuklar ehhh...
Kendini zorlasada yine kendini ele veren filmlerden filmin sonunu tahmin etmek hiçte zor değil.Öncelik sıranızda kesinlikle yer etmiyecek filmlerden bende mecburiyetten izledim.İstanbul-Bursa arası otobüs yolculuğum esnasında bu arada filmler ya Ramazan ayı nedeni ile ya da başka bir sebepten makas yemiş,Ramazansa anlarım ama diğeri kötü bir durum...Bu arada film çok beğenildiği için devamını çektiler ama onu henüz izleyemedim denk getirirsem affetmem....

                                        Director:
                                      Jerome Salle
                                         Cast;
                    Tomer Sisley:Abi Fransız bende ona Fransız... 

                Kristin Scott Thomas;Mission İmpossible,The English Patient
                Miki Manojlovic;Bu Sırp ağır abimizide pek izleyemdim...




Film Hakkında Bazı Enformasyonlar...

Tomer Sisley
* Largo Winch, Jean Van Hamme tarafından yaratılan bir roman kahramanıdır.Hamme, Ten Ten’in baş çizeri Michel Greg sayesinde New York’a geldikten sonra Kasım 1973’de Largo Winch karakterini yarattı.
* Hamme proje üzerinde çalışırken Belçikalı bir halı tüccarının fidye için kaçırıldığı haberinden ilham aldı.
* Projeye ilham veren bir başka olay da çalışmalar sırasında birisinin ortaya para mutluluğu satın alamaz tarzı bir formül atmasıydı.
* Hamme daha sonra çizer Philippe Francq’la Largo Winch’i çizgi romana taşıdı. Çizgi roman 18 yıldır devam etmekte.
* Hamme projenin başından itibaren kendi hikayesine takılacağını ve yeterince objektif bakamayacağını hissettiği için senaryo aynı zamanda filmin yönetmeni olan Jerome Salle ve Julien Rappeneau tarafından bir yılda yazıldı. Hamme danışman olarak görevlendirildi.
* Çizgi romana genelde sadık kalınsa da sadece birkaç sahne bire bir alındı. Örneğin baştaki kurul toplantısı ve Largo’nun Hannah’nın cesedini buluşu.
* Hikayenin bir tarafı çok modern, küreselleşme ve tüm gücü ellerinde tutan büyük holdingler var. Ama bir diğer yanı kaderine karşı gelen bir kralın oğlunun ölümsüz hikayesi.
* Tomer Sisley (Largo Winch) rolüne 5 ayda hazırlandı. Neredeyse her gün hem vücut hem de dövüş sahnelerinin koreografisini çalıştı.
* Film Malta, Sicilya, Hong Kong ve Makau’da çekildi. Stüdyo çekimleri Fransa’da yapıldı.



Bu arada filmin oyunu bile var dumur oldum yaw....:D








    Ne,Nerde,Nasıl,Neden,Ne zaman,Kiminle?
  Ne ne demek...Otobüste,Koltuk tv'sinden uzanarak,Sıkıntıdan,benimle beraber 40 küsür yolcu ile değil tabiki...Yek başıma...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder