6 Eylül 2011 Salı

Attack the Block




ATTACK The BLOCK ( ‘’Uzaylıların Şafağı’’)


Öncelikle, beklentilerimin üzerinde çıkan ve hiç sıkılmadan izlediğim bir film oldu. Anlatmak istediği konu çok yönlü bir hikaye olmasına karşın siz ne isterseniz bu filmde onu görüyorsunuz. Hikayemiz 12-15 yaş aralığındaki beş erkek,kendilerince BLOCK’ larını her türlü beladan korumaya çalışmaları bunu yaparken de buralar bizden sorulur Uleen.. tadında tehtit unsuru oluşturarak saygı görme çabalarını anlatıyor.(Harbi küçük mafya)


Blockta sıradan bir akşam sıradan olaylar zinciri ama beklenmedik sonuçlar...filmin ana hikayesi bu olaylar ve doğan beklenmedik sonuçlar üzerine oluşuyor.İşin derinine girmeniz tavsiye edilmez  sebep ve sonuç aramadan izleyin derim ben…

Görsellik olarak sade bir iş çıkmış yapımda kötü gelen bir kısım yok. Bazen ben olsam şöyle yapardın efendim şunu şurada niye kullanmamış, yok o sonda niye bunu gözümüze sokmuş dedirtebiliyor ama bu filmin zevkini kaçırmıyor hiçbir zaman. Oyunculuklara diyebileceğim hiçbir şey yok. İlk beşli ve geri kalan kadro sözde oyunculara taş çıkartır cinsten. Kadrodan tek tanıdık isim ise; Nick FROST onu Shaun of the Dead filminde severek ve gülerek izlemiştim.

Yönetmenimize gelirsek, Hot Fuzz’da aktör olarak ve yakında gösterime girecek olan The Adventures of Tintin de görüntü yönetmeni olarak görebilirsiniz.Attack the Block ilk uzun metrajlı filmi Joe Cornish’in.İngiliz yönetmen Edgar Wright’ın(Hot Fuzz) temsil ettiği yeni akım İngiliz yönetmenlerden ve bizzat onun tayfasından.




Eğer kendine benzer bir film ile kıyaslamak ister iseniz Super 8 onun en yakın rakibi olacaktır. (Anlattığı konu ve karakterleri olarak)  Süper 8,  daha büyük bütceli bir film olduğunu ama benim seçimimin yinede Attack the Block olduğunu bilmenizi isterim… İyi seyirler….

                                                                                          Yazı; Ömer KILIÇARSLAN

Yönetmen: Joe Cornish
Senaryo: Joe Cornish


Oyuncular: Nick Frost, Jodie Whittaker, Chris Wilson, Luke Treadaway, Adam Leese, Alex Esmail, Flaminia Cinque, Franz Drameh, Joey Ansah, Jumayn Hunter, Lee Nicholas Harris, Terry Notary



5'in 3'ü






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder